Nolhaga bigård

Bibröd

Finansiering av LEADER

Vi har beviljats EU-medel för vårt projekt Nolhaga bibröd

Vårt egna bibröd

Bibröd är pollen som bin har fermenterat i honungsceller med hjälp av sina egna unika mjölksyrabakterier. Fermententeringen gör att vår kropp kan ta upp över 90 % av dess näringsvärde.
Bibröd är ett naturligt kosttillskott av vitaminer, mineraler, spårämnen och viktiga fett- och aminosyror. Bibröd har ett mycket högt proteininnehåll, betydligt högre än i kött, fisk och mjölk.

Bibröd har antiinflammatoriska egenskaper och är den mest kompletta naturprodukten utan några motsvarigheter i världen när det gäller dess biologiska aktiva substanser i mångfald och kvantitet.

Det pågår spännande forskning kring binas fermentering och bisamhällenas mjölksyrabakterier som visar att detta kan vara ett nytt verktyg för att komplettera eller till och med ersätta antibiotika.

I maj 2018 beviljade Jordbruksverket och Leader Längs Göta Älv EU-medel för vårt projekt Nolhaga bibröd.

Återförsäljare

Surdegskungen Kungälv, Citygross Ytterby, Mariebergs gård Kungälv, Life Kungälv, Hoffrekullens handelsträdgård Romelanda, ICA Maxi Kungälv & Torslanda, Coop Bäckebol & Konghälla, Hagabadet Älvstranden, Agnesbergs gårsbutik Göteborg, Löfgrens Bröd & Fika Mölndal

Läs mer