Nolhaga bigård

Om oss

Om Nolhaga bigård

Nolhaga bigård är ett familjebolag som ägs och drivs av Susanne Forsman och Pär Jonsson. Vår biodling startade år 2010. Vi driver en biodling enligt ekologiska principer med omsorg om djur och natur.

Idag har vi ca 100 bisamhällen i våra bigårdar. Vår plan är att utöka antalet samhällen successivt. Bisorten vi arbetar med heter Buckfast och härstammar från sydvästra England. Vi föder upp egna drottningar för att få bättre kontroll på våra bisamhällen. Det ger produktiva drottningar med bra egenskaper, som ger oss god skörd av honung.

Vi på Nolhaga Bigård arbetar för en mer hållbar värld och en ökad biologisk mångfald. God, lokal och hälsosam mat är grunden för en bra hälsa för både oss människor och naturen. I vårt hållbarhetsarbete så erbjuder vi våra bin många bra biväxter, vi komposterar, behandlar våra bin med ekologiska metoder och sorterar allt vårt avfall.

Våra samarbetspartnerns delar vår vision om god, hälsosam, lokal mat. Det finns mycket att upptäcka här i vårt vackra Kungälv. Du hittar våra produkter hos Surdegskungen  i Kungälv och Lerum: https://www.surdegskungen.se och Hoffrekullens handelsträdgård i  Romelanda: http://www.hoffrekullen.se

Gå gärna in på vår Facebook och Instagram

 

 

 

 

Återförsäljare

Surdegskungen Kungälv, Citygross Ytterby, Mariebergs gård Kungälv, Life Kungälv, Hoffrekullens handelsträdgård Romelanda, ICA Maxi Kungälv & Torslanda, Coop Bäckebol & Konghälla, Hagabadet Älvstranden, Agnesbergs gårsbutik Göteborg, Löfgrens Bröd & Fika Mölndal

Läs mer